Granatstenens betydning: Januars månedssten

Granatstenens betydning: Januars månedssten

Granatstenens betydning: Januars månedssten

Du kender sandsynligvis granater som smukke røde ædelsten, men vidste du, at januar månedssten har været brugt i amuletter og talismaner siden gamle dage? Granatsten blev nogle gange kaldt krigersten, da man i gamle dage troede at den kunne beskytte krigeren, som bar den, i kamp og som beskyttelse mod gift. Den skulle også bidrage til succes og forbedre livet ved at hjælpe bæreren med at fokusere på hans eller hendes præstation. Måske er det denne egenskab, der gør disse sten til en favorit hos folk, der ønsker at forbedre forretningssuccesen; gemstone lore instruerer brugerne til at placere tre eller flere granater på deres skriveborde for at forbedre forretningen.

Januar månedsstenens betydning og historie

Ordet "granat" siges at være afledt af det latinske ord granatus, en mulig henvisning til det latinske udtryk for granatæble, en frugt med dybe røde frø, der har en stærk lighed. Hurtigt frem til England i det 14. århundrede, hvor ordet "gemet" betyder "mørk rød", som menes at gå forud for dagens ord for januars livlige månedssten.

Foruden sin mangeårige position som januar måneds månedssten er granat en sten, der symboliserer sandhed, renhed, kærlighed og medfølelse - hvilket gør det til den perfekt tilføjelse til smykker fra vores udsøgte infinity smykke kollektion. Granat er også den traditionelle sten man vælger til at markere to års bryllupsdagen. Fordi den røde farve er et symbol på romantik, er det også en meget populær sten til valentinsdag, datings-årsdage og andre bryllupsdage. Uanset om det er monteret i en ring, armbånd, øreringe eller i en navne stavhalskæde, vil det sikkert falde i god smag!

Legender

Granatsten er centrale i mange traditionelle historier og legender. Disse storslåede sten siges at lette nattesyn og udsende eget lys. Der står for eksempel i Talmud, at en stor granat tjente som den eneste kilde til lys ombord på Noahs Ark. I hebraisk tradition betragtes granat som en af de 12 ædelstene, der prydede Aarons brystplade. I græsk mytologi bortførte Hades, underverdens gud, Persephone, gudinde af solskin. Han frigav hende efter at have givet nogle granatæblefrø, der garanterede, at hun ville vende tilbage til ham. På grund af deres tætte tilknytning til denne rubinrøde frugt anvendes granat ofte som en repræsentation af engagement og troskab.

Der er mange vidunderlige kræfter, der tilskrives granater. Udover at beskytte deres ejere mod frygtelige mareridt, bliver disse sten undertiden båret af rejsende, der mener, at stenen beskytter dem mod ulykker.

At fejre livshændelser med månedssten

Månedssten smykker er en dejlig, traditionel fødselsdagsgave til alle på din liste. Glimtende granatsten ser smukke ud, når de sættes i en personlig mor halskæde, en armring eller et armbånd til en ven eller – som et særligt minde - til en bedstemor eller tante. Månedssten er en betænksom gave til enhver, der fejrer fødslen af en ny baby, og selvfølgelig er de også vidunderlige julegaver.

Elsker du den dybe røde glød af granat? Du kan bære denne smukke sten når som helst, selvom din fødselsdag ikke er i januar. Januar halskæder med månedssten, armbånd eller personlige morringe, er en smuk tilføjelse til din smykkesamling eller den perfekte gave.
Copyright © 2012-2019 MinNavneHalskæde.
Alle rettigheder forbeholdes.