Betydning og farve for maj måneds fødselssten

Smaragd: Betydning og farve for maj måneds fødselssten

Du forbinder måske smaragder med farven på det lyse grønne græs, der dukker op om foråret, men vidste du, at denne levende grønne ædelsten er forbundet med ubetinget kærlighed? Det er ikke alt: Gamle legender forbinder smaragder med evnen til at yde beskyttelse mod ondskab, samt hjælper bæreren med at kigge ind i fremtiden. Nedenfor kan du læse nogle forbløffende legender.

Minnavnehalskaede elsker vi smukke grønne smaragder, og vi vil gerne minde dig om, at du kan bære disse sten selv om du ikke blev født i maj måned! Vores smykker med månedssten er helt unikke, med mange klassiske og moderne stilarter at vælge imellem. Hvilket er dit favorit?

Betydning og historie for maj måneds fødselssten

Smaragder er en del af Beryl-kategorien, med en smuk grøn farve, der kommer fra de metalliske elementer vanadium og krom. Ordet " Smaragd " stammer fra en kombination af det latinske ord smaragdus og det gamle græske ord smaragdos. Begge ord oversættes til "grøn ædelsten." I oldtiden blev smaragder gravet ud fra Egyptens Mount Smaragdus.

Ædelstenene blev hentet fra Indien og Østrig siden det 14. århundrede, og i dag kommer de fleste fra miner i Colombia og Zambia. I modsætning til sjældnere sten findes smaragder over hele verden. De er endda blevet opdaget i Canadas fjerntliggende Yukon-område!

Smaragd legender og helbredende anvendelser

I mytologi er smaragder knyttet til Venus, kærlighedens gudinde. I overensstemmelse med denne tradition er genfødsel, frugtbarhed og lidenskabelig romantik almindeligt forbundet med denne udsøgte fødselssten for maj. Og med Venus-forbindelsen i tankerne er det slet ikke overraskende, at disse levende grønne sten ofte har fundet deres vej ind i bryllups- og forlovelsesringe.

Cleopatra, Jacquelyn Kennedy og Elizabeth Taylor var nogle af de mest berømte bærere, og mange moderne brude synes at bære traditionen fremad. Når du bærer smaragd smykker af enhver art, har du et unikt symbol på kærlighed!

I krystalhelbredelse bruges smaragd månedsstenen til at berolige øjnene, hjælpe med at lindre ubehag i reumatisme og meget mere. Dens psykiske og psykologiske anvendelser indbefatter koncentrationsevne, eliminerer negativitet, fremmer stærke venskaber og øger bevidstheden samtidig med at den styrker hukommelsen. Balance og kærlighed er de to største egenskaber.

Fejring af livshændelser med smaragder

Vigtige milepæle fejres bedst med meningsfulde gaver! Vi elsker månesten ringe til mødre som et eksempel; stenene betyder børn, og disse ringe er ofte ret farverige. Halskæder med Familietræ er en anden måde at fejre mors elskede bånd med alle sine børn, uanset deres alder.

Hvis en du elsker, sætter pris på smaragder - og især hvis den særlige person blev født i maj - vil du helt sikkert imponere dem med smykker med månedssten i grøn. Uanset om det er en smuk halskæde med månedssten til mor, et navne armbånd til din bedste veninde, eller et initial vedhæng med en månedssten, vil du finde masser at elske her!

Uanset hvilken anledning, er smaragder en unik gave, der sikkert vil vende hoveder.
Copyright © 2012-2019 MinNavneHalskæde.
Alle rettigheder forbeholdes.