Betydning og Farve for Juni Månedssten

Den Lyse Amethyst: Betydning og Farve for Juni Månedssten

Du vil måske blive overrasket over at høre at lys ametyst er en form for kvarts! Disse smukke violet farvede ædelstene kommer med fascinerende myter og legender. Stenene blev ofte forbundet med fred og helbredelse og blev brugt i det gamle Egypten, hvor de blev forvandlet til smukke amuletter. Man troede at disse amuletter beskyttede mod skade, samtidig med at de tjente som en fysisk form for bøn. Grækere troede også, at ametysterne havde særlige evner, især med hensyn til at fremme ædruelighed. Vi dækker nogle af de mest fascinerende myter her. Ametysterne er blot nogle få af de skatter, der venter på at blive opdaget på Min Navnehalskaede. Vores månedssten smykke kollektion er fantastisk - og vokser hele tiden!

Betydning og Historie af Juni Månedsstenen

Lys ametyst er en af de nyeste månedssten for juni - og den er blandt vores favoritter!

Ordet "ametyst" kommer fra Koine græsk amethystos, som oversættes til "ikke beruset". Det er en direkte henvisning til den gamle tro på, at stenen hjalp brugeren at bevare ædruelighed, især hvis vinen blev drukket af en kop udskåret fra ametyst.

Ametyster blev på visse tidspunkter i historien betragtet som en sjælden og "vigtig" ædelsten, der havde den samme eller større værdi end diamanter. I dag er de blandt de mest almindelige ædelstene - samt nogle af de billigste. Alligevel bør du ikke lade det stoppe dig fra at nyde dem; deres skønhed er trods alt lige så tidløs som diamanter!

Lyse ametyster kommer fra Sibirien, Brasilien og Sri Lanka, blandt mange andre kilder, herunder Sydkorea, Østrig, Canada og USA. Farverne varierer meget fra en krystalklynge til den næste, hvilket gør disse sten til en favorit hos mineraljægere.

Fordi ametyster kan være ganske store i sammenligning med andre ædelstene, blev de ofte brugt til at skabe romerske indgraverede intaglio ædelstene. Deres verdensomspændende tilgængelighed gjorde dem tilgængelige for mange kulturer gennem historien. For eksempel har ametyst altid været et populært valg til at lave tibetanske bønneperler, og ametystperler er også fundet halvvejs over hele verden i engelske angelsaksiske grave. Der er ingen tvivl: da lys lilla ametyster er lette at få og billige sammenlignet med andre ædelstene, gør deres sarte skønhed dem til alle tiders favoritter.

Legender om Ametyster og Deres Helbredende Evner

Den lyse ametyst månedssten har et delikat udseende, men er omspundet af kraftfulde legender. Da ametyster mentes at fremme nøgternhed og helbredelse, tog europæiske soldater i middelalder dem ofte med i krig. Rejsende bar ametyster som beskyttelse mod snig angreb, og andre brugte ametyster i amuletter mod sort magi.

Mange kulturer forbinder lys ametyst med en højere magt. Amethyst (Ahlamah) var den niende sten i den traditionelle hebraiske ypperstepræsts brystplade, og katolske biskopper bar traditionelt ametyst ringe for at fremme åndelig tanke og samtidig forhindre mystisk forgiftning. Mange katolske og episkopale biskopper fortsætter traditionen til denne dag, selvom nutidige kirkelige ringe ofte er enklere i design end dem, der bæres af deres forgængere.

Man mener at ametysterne hjælper den frie strøm af tanker, både i bevidst mentale og underbevidste metafysiske former. Det er derfor at mange healere altid har ametystkrystaller i nærheden, og mange kan også lide at bære ametyst smykker.

Det er blevet sagt at ametysterne kan hjælpe med at forblive centreret og fokuseret samtidig med at fremme intuition og kreativitet.

Fejre Begivenheder med Ametyster

Lyse ametyster er perfekte til at fejre en juni baby fødsel. I halskæder med månedssten giver de en blid glød og minder mødre om deres små babyer. For teenagere og andre, der nyder farven lilla, er de ideelle i ringe og armbånd med månedssten, nogle gange alene og ofte sammen med navne, datoer eller initialer.

Hvis du kan lide lys ametyst looket, hvorfor ikke vise hvor særpræget du er, selvom din fødselsdag falder uden for juni måned? Månedssten smykker kan trods alt tilpasses med meningsfulde ord, ikke bare fødselsdage og børns navne!

Uanset om du er efter en speciel forkælelse til dig selv eller planlægger en overraskelse til nogen speciel, er lys ametyst en meningsfuld og spændende gave til enhver lejlighed.
Copyright © 2012-2019 MinNavneHalskæde.
Alle rettigheder forbeholdes.